2 shades of feminism

U bent hier

Home > Nieuws > 2 shades of feminism

Twee maal per week schuiven we twee boeiende sprekers naar voor. Ze buigen zich over hetzelfde thema, elk met hun eigen invalshoek. 
We horen graag wat jij denkt over de thema's waar ze het over hebben.

 

Roxane Gay is de schrijfster van de bestseller 'Bad Feminist' en is auteur van verschillende opiniestukken voor de New York Times. Feminisme benadert ze op een erg persoonlijke manier, waarbij niet alleen haar vrouw-zijn, maar ook haar biseksualiteit en kleur belangrijk zijn. Mainstream feminisme voor blanke, midden- en bovenklasse heterovrouwen wijst ze daarom af. Ze pleit voor een inclusief feminisme dat ook voor de rechten van gekleurde vrouwen, arbeidersvrouwen, homoseksuele en transgendervrouwen opkomt.

 

Griet Vandermassen is auteur van 'Dames voor Darwin' en werkt als onderzoekster voor de Universiteit van Gent. Voor Vandermassen is wetenschap - en vooral evolutiepsychologie - de basis van haar 'darwinistisch feminisme'.  Evolutiepsychologie bestudeert hoe ook de menselijke psychologie (en man-vrouwverschillen) het resultaat is van duizenden jaren ontwikkeling en dus deels door genetica bepaald wordt. Voor Vandermassen moeten we daarom niet streven naar a-biologische gendergelijkheid, maar naar gendergelijkwaardigheid dat rekening houdt met genetisch-psychologische verschillen.

 

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.