Angst en geluk zijn tweelingszusjes

U bent hier

Home > Angst en geluk zijn tweelingszusjes

Wanneer

vr, 09/10/2020 - 14:00 - 16:00
Voeg toe aan kalender2020-10-09 14:00:002020-10-09 16:00:00GMT+01:00Angst en geluk zijn tweelingszusjesElisabethlaan 32 8400 Oostende

Waar

OC De Schelpe
Elisabethlaan 32
8400 Oostende

Prijzen

Standaardprijs - 2.50
Voordeeltarief - 2.50
UiTPAS kansentarief - 0.50

Code: OH8799

Paniek: het coronavirus grijpt om zich heen. Paniek: we worden overspoeld door de Islam. Paniek: de Brexit zal ons de das omdoen. Paniek: de aarde warmt zo snel op dat leven voor onze kinderen onmogelijk wordt.

Dagelijks worden we overspoeld door berichten die onze paniek aanwakkeren. Er lijkt geen ontkomen aan.


Die paniek maakt het onmogelijk om aangenaam en gelukkig te leven. Maar waarom zijn we zo angstig? En hoe komt het dat de media ons in onze kwetsbaarheid voortdurend kan manipuleren? We willen niet angstig zijn. Een mens streeft naar geluk. Maar was is dat dan, geluk? En ben ik de enige die ongelukkig is? Want alle anderen lijken zo gelukkig.

Als angst en geluk tweelingzusjes zijn, zoals Herman de Coninck zo mooi omschreef, dan moeten we ze toch met elkaar kunnen verzoenen?

Praktische info:

Bekijk hier alle maatregelen die wij tegen Corona treffen, en wat we ook van jou verwachten:
https://www.vormingplusow.be/vorming-alle-veiligheid-0.

Willie van Peer is hoogleraar Literatuurwetenschap en Interculturele Hermeneutiek aan de universiteit van München. Zijn onderzoek richt zich op de nauwe samenhang tussen taal, verhalen, mythen en culturen vanuit vergelijkend perspectief.

Partners:

OC De Schelpe

Over de begeleiding:

Willie van Peer studeerde Germaanse Filologie in Leuven en doctoreerde in de Linguïstiek aan Lancaster University. Hij doceerde eerder aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht en is emeritus Professor in de Literatuurwetenschap en Interculturele Hermeneutiek aan de Ludwig-Maximilians-Universiteit in München

Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.