Boekengeefkast

U bent hier

Home > Nieuws > Boekengeefkast

Dit wordt ons niet ontnomen: lezen 
en ademloos het blad omslaan, 
ver van de dagelijksheid vandaan. 
Die lezen mogen eenzaam wezen.
(Ida Gerhart)

 

Een goed boek is een boek waar je in wil wonen. Een exemplaar waar je tussen de pagina’s wil kruipen om het verhaal in één ruk te inhaleren. Soms verhuizen de personages van tussen de letters naar je hoofd. Maalt het verhaal in je gedachten door en kan je niet wachten om verder te lezen daar waar je de bladwijzer liet steken.

Sommige van die goede boeken, koester je. Plant je op een ereplankje in je boekenkast. Maar wat doe je met de boeken die het ereschavot in je boekenkast niet haalden? Boeken staan netjes in rijen naast elkaar. Boeken liggen bovenop de rijtjes-boeken. Kleine boeken wurmen zich in de laatste lege gaatjes. En dan is het tijd voor een nieuwe boekenkast.

Of je kan ze in de handen drukken van een nieuwe lezer. Die – net zoals jij – met zijn neus tussen de pagina’s en met zijn gedachten in een hele andere wereld zal zitten.
We maken het je graag makkelijk om afscheid te nemen van al je papieren werelden. Op ZomerStreken openen we een boekengeefkast. Een groot boekenrek met meer dan voldoende plaats om je boeken ter adoptie af te staan. Schik je oude boeken netjes op de planken en neus ondertussen in de andere exemplaren die op zoek zijn naar een nieuwe lezer. Zie het als een gratis vernieuwing van je eigen boekenkast.

Voel je vrij om – bij wijze van afscheid – een boodschap aan de volgende lezer achter te laten in het boek.
Of als je schijf de titels van jouw lievelingsboeken op onze leestipsposter, want zoals alle echte lezers zijn we steeds op zoek naar die boeken die echt gelezen moeten worden.

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.