Buddyproject 'Compagnons'

U bent hier

Home > Nieuws > Buddyproject 'Compagnons'

FMDO en Sociaal Huis Oostende starten samen een gloednieuw buddyproject met nieuwkomers, mensen met een leefloon en mensen met een equivalent leefloon in Oostende:  COMPAGNONS. Dit project wil inwoners van Oostende, zowel individuen als gezinnen, koppelen aan nieuwkomers die zich in Oostende komen vestigen.

De zogenaamde buddy’s bieden sociale steun aan nieuwkomers en OCMW-cliënten, en helpen hen om hun weg te vinden in Oostende en het dagelijkse leven in de stad. Zo is de buddy een ‘maatje’ of ‘vriend’. Het is belangrijk dat de buddy’s geen hulpverlenende rol opnemen maar de nieuwkomers en OCMW-cliënten ondersteunen in de uitbouw van hun netwerk en kennis laten maken met hun nieuwe thuis. Buddy’s kunnen ze natuurlijk wel doorverwijzen naar hulpverlenende instanties.

Meerwaarde
De praktische en actiegerichte ondersteuning van de buddy’s in het dagelijkse leven is een grote meerwaarde: het vergemakkelijkt de integratie van nieuwkomers, zorgt voor ontmoeting, werkt aan een positievere beeldvorming, is laagdrempelig… FMDO coördineert de buddy’s voor nieuwkomers die minder dan 1 jaar in Oostende verblijven. Het Sociaal Huis Oostende coördineert de buddy’s voor mensen met een leefloon of een equivalent leefloon.

Gevraagd! Buddy’s
Om dit project te doen slagen, zoekt het project we nog buddy’s. Daarom organiseren het Sociaal Huis Oostende en FMDO een startmoment op woensdag 13 april om 18 u. in de Overvloedstraat 2, Oostende.
Heb je interesse. Kom dan zeker luisteren! 

Meer info? 
Xavier Holvoet (FMDO), xavier@fmdo.be  0487 61 53 43
Ann Deschacht (Sociaal Huis Oostende), ann.deschacht@sho.be   059 59 12 47

 

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.