Congo in Brussel

U bent hier

Home > Congo in Brussel

Dompel je onder in de Congolese cultuur

Wanneer

di, 23/03/2021 - 08:30 - 17:00
Voeg toe aan kalender2021-03-23 08:30:002021-03-23 17:00:00GMT+01:00Congo in BrusselNatiënkaai 1 8400 Oostende

Waar

Station Oostende
Natiënkaai 1
8400 Oostende

Prijzen

Standaardprijs - 45.00

Gids + 2 workshops 30 euro, maaltijd 15 euro

Code: OW8949

Matonge, aan de Porte de Namur of Porte de l’amour zoals ze het zelf herdoopten. Zwart Afrika kleurt de straten, fruit- en groentenstalletjes tonen hun exotische waar. De maniok, grote bakbananen, aardnoten en andere pepers lachen je uitnodigend toe. In de Gallerie d’Ixelles zoeken luide Afrikaanse ritmes een weg naar je oorschelpen. Vanuit plastic tuinstoelen worden luid gesticulerend de glazen-75cl-Juplilerfles soldaat gemaakt. De kapsalons draaien in overdrive, altijd volk, altijd gezellige babbels. Kleurrijke stoffenwinkels, couleur locale restaurantjes en cafés maken het plaatje compleet. Natuurlijk komt zo’n Afrikaanse wijk niet uit de lucht gevallen…


We worden ontvangen in het Vlaams-Afrikaans huis Kuumba, in hartje Matongé in Brussel. In de voormiddag verken je de Congolese cultuur via korte workshops. Je maakt kennis met de taal Lingala en krijgt meer inzicht in dekolonisatie. Tijdens de middag genieten we van een originele Afrikaanse maaltijd. Daarna verkennen we samen met een gids de Matongé wijk. Ze vertelt je over het ontstaan en de geschiedenis van de wijk en laat je het unieke karakter van deze kleurrijke wijk ontdekken.

Praktische info:

Afspraak station Oostende, op het perron aan spoor 3. Vanuit Brussel centraal stappen we 1.5 km naar de locatie.
Afrikaanse lunch inbegrepen in de prijs. Vervoer niet inbegrepen in de prijs. (Er is een mogelijkheid om de groepsrailpas te gebruiken aan 16,6 euro voor 2 ritten.)

Over de begeleiding:

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.