Debathoek - democratie

U bent hier

Home > Nieuws > Debathoek - democratie

Noodgedwongen sloten ook wij onze deuren. De reden waarom we jullie niet kunnen uitnodigen op interessante lezingen is alom gekend.  

Maar dat wil niet zeggen dat we jullie geen interessante sprekers kunnen voorschotelen. Dankzij de non-profitorganisatie TED - www.ted.com schuiven we twee maal per week twee boeiende sprekers naar voor. Twee sprekers die zich over hetzelfde thema buigen, elk met hun eigen invalshoek.

We horen graag wat jij denkt over de thema's waar ze het over hebben. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag is democratie een woord dat wordt geassocieerd met een hele resem problemen.

TED-spreker Brett Hennig legt alvast de vinger op enkele wonden van de electorale democratie en stelt ook een remedie voor: het systeem van lotingsdemocratie (in Vlaanderen is David Van Reybrouck daarvan een pleitbezorger)

 

 

Spreker Eric X. Li gooit het over een andere boeg. Hij spreekt over China's éénpartijsysteem. Geen democratische verkiezingen daar, maar toch is China van derdewereldland uitgegroeid tot een economische wereldmacht. Of hoe het sprookje van de democratie toch geen vooruitgangsvoorwaarde blijkt te zijn.

 

 

Tot slot bracht Joël De Ceulaer onlangs het boeiende boek 'Hoera! De democratie is niet perfect" uit. Hierin verdedigt de journalist de onvolmaaktheden van de democratie, als wezenlijke onderdelen ervan.

 

 

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.