Een nieuwe beleving van religie en atheïsme

U bent hier

Home > Nieuws > Een nieuwe beleving van religie en atheïsme

Twee maal per week schuiven we twee boeiende sprekers naar voor. Ze buigen zich over hetzelfde thema, elk met hun eigen invalshoek. 
We horen graag wat jij denkt over de thema's waar ze het over hebben.

Alain de Botton is één van de bekendste hedendaagse filosofen. Hij brengt filosofie op een begrijpelijke manier aan een breed publiek over (oa via zijn youtubekanaal 'The School of Life'). In deze TEDtalk stelt hij een nieuwe versie van atheïsme voor. Een versie waarin God nog steeds geen plaats heeft, maar waar allerlei goede zaken uit religieuze cultuur, zoals gemeenschapsvorming, zingeving, morele waarden, etc, op seculiere wijze worden overgenomen en de doctrine achterwege blijft.

(PS: Blijf zeker kijken na het applaus. De laatste 5 minuten doen er wel degelijk toe. )

 

 

Sharon Brous is een invloedrijke Amerikaanse rabbi, die haar eigen congregatie 'IKAR' (essentie) stichtte. Ze vertrekt als spirituele leider vanuit een religieus standpunt, maar ziet wel mogelijkheden voor een verandering in beleving van religie. Ze ziet religie als extremisme of als 'routinisme' mislukken en pleit daarom voor religie die relevant is en die meer aansluit bij de noden en wensen van hedendaagse mensen.

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.