Een tweede ambtstermijn voor Donald Trump?

U bent hier

Home > Een tweede ambtstermijn voor Donald Trump?

Een analyse van een ongewoon presidentschap en de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020

Wanneer

do, 19/11/2020 - 14:00 - 16:00
Voeg toe aan kalender2020-11-19 14:00:002020-11-19 16:00:00GMT+01:00Een tweede ambtstermijn voor Donald Trump?Steenovenstraat 86 8400 Oostende

Waar

OC De Schaperye
Steenovenstraat 86
8400 Oostende

Prijzen

Standaardprijs - 2.50
UiTPAS kansentarief - 0.50

Code: OH8810

Donald Trump’s overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november 2016 kwam voor de meesten totaal onverwacht. Het leverde een atypisch presidentschap op. Met een president die door een aparte combinatie van kiezers werd verkozen – een deel kiezers die klassiek republikeins zijn en een deel kiezers die dat juist niet zijn – en met een opvallende persoonlijkheid kregen we een onconventioneel presidentschap. Een presidentschap dat de grenzen van de presidentiële macht voortdurend heeft afgetast en uitgedaagd, dat de traditionele politieke breuklijnen probeerde te doorbreken en dat vanuit een geheel eigen opvatting naar de wereld heeft gekeken en daarbij geen enkel risico leek te schuwen. Een presidentschap ook dat een belangrijk deel van de Republikeinse beleidsagenda wist te realiseren en dat tegelijkertijd de Republikeinse Partij heeft veranderd.

Heeft deze president de test van de kiezer kunnen doorstaan of hebben de Democraten hier een antwoord op gevonden dat Amerika voldoende wist te bekoren? We zoeken het antwoord door een kijk in Trump’s presidentschap, waarom zijn beloftes van 2016 al of niet werden waargemaakt, de kiezers die in november 2020 wel en niet achter Trump zijn blijven staan en zij die de kant van Joe Biden kozen.

Praktische info:

Bekijk hier alle maatregelen die wij tegen Corona treffen, en wat we ook van jou verwachten:
https://www.vormingplusow.be/vorming-alle-veiligheid-0.

Bart Kerremans (26 oktober 1963) is politicoloog en hoogleraar internationale betrekkingen en Amerikaanse politiek aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Partners:

OC De Schaperye

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.