Grootouders aan de top

U bent hier

Home > Grootouders aan de top

Wanneer

vr, 16/10/2020 - 19:00 - 22:30
Voeg toe aan kalender2020-10-16 19:00:002020-10-16 22:30:00GMT+01:00Grootouders aan de topH. Serruyslaan 18/A 8400 Oostende

Waar

CC De Grote Post
H. Serruyslaan 18/A
8400 Oostende

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Voordeeltarief - 3.00
UiTPAS kansentarief - 1.00

Code: OH8808

Hoe heeft de evolutie grootmoeders (en grootvaders) geboetseerd? Ze dragen een pak ervaring en informatie mee om door te geven aan hun nageslacht. Evolutionair is het cruciaal dat grootouders hun wijsheid doorgeven. Maar waarom worden ze dan niet betrokken bij het onderwijs in onze maatschappij?

De rol van 60-plussers, in het bijzonder van vrouwen, is ook relevant voor jonge ouders om te vertrouwen op sociale ondersteuning. ‘Mantelzorg’ zou best in twee richtingen kunnen: niet alleen van jong naar oud, maar ook van oud naar jong. Dat geldt zeker vandaag, nu senioren in onze samenleving te veel aan de kant gezet worden. Genoeg stof voor een uiteenzetting.

Praktische info:

Bekijk hier alle maatregelen die wij tegen Corona treffen, en wat we ook van jou verwachten:
https://www.vormingplusow.be/vorming-alle-veiligheid-0.

De lezing start om 20 u en eindigt om 21.30u. Vanaf 19u zijn er al een aantal mensen aanwezig om gezellig iets samen te drinken in het Cultuurcafé, nadien ook mogelijkheid tot ontmoeting

Over de begeleiding:

Johan Mertens is emeritus professor biologie en doceert gedragsecologie aan de Universiteit Gent, niet alleen aan biologen, maar ook aan psychologen. Dat doet hij vandaag nog steeds op aanvraag. Zijn boeken Van zaadcel tot liefde en Vrijen, vluchten of vechten zijn syntheses over wat we weten over wat biologisch bekend is over de erotiek, seksualiteit en liefde. De inzichten die hij daarin verwoordt helpen ons om onszelf beter te begrijpen.

Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.