Herboren. Hier komt een nieuwe Belg

U bent hier

Home > Herboren. Hier komt een nieuwe Belg

Wanneer

ma, 18/11/2019 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-11-18 19:30:002019-11-18 21:30:00GMT+01:00Herboren. Hier komt een nieuwe BelgVeurnestraat 71 8970 Poperinge

Waar

Bibliotheek Poperinge - De Letterbeek
Veurnestraat 71
8970 Poperinge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS kansentarief - 1.00

Code: WH8211

Duizenden vluchtelingen maakten de voorbije maanden en jaren de oversteek naar de Europese Unie – de grootste vluchtelingenstroom sinds de Tweede Wereldoorlog. De onvergetelijke beelden tonen ons mannen, vrouwen en kinderen die dromen van een nieuw, veilig en menswaardig leven. Wie zijn doel bereikt, wordt ‘herboren’ in een nieuwe maatschappij waar hij of zij amper iets van af weet. Geen eenvoudige missie in deze tijden van terreur en polarisatie.


Veertien jaar geleden kwam journalist en documentairemaker Majd Khalifeh aan in België. Hij was een staatloze Palestijn in een vreemd land, op zoek naar een identiteit. Zijn eigen taal, cultuur en kennis leken plots verdampt. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot één woord: ‘vreemdeling’. Hij voelde zich als een hulpeloze baby die zijn weg nog moest zoeken in een nieuwe wereld. Het enige wat hij kon doen, was doorgaan. Deze avond neemt hij jou mee op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht: van nieuwkomer tot actieve burger.

Praktische info:

met financiële steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren

Partners:

Bibliotheek Poperinge - De Letterbeek
Vlaams Fonds voor de Letteren

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.