Hoe kiezen voor duurzaam voedsel?

U bent hier

Home > Hoe kiezen voor duurzaam voedsel?

Debatavond over korte keten en eerlijke voeding

Wanneer

di, 18/02/2020 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-02-18 20:00:002020-02-18 22:00:00GMT+01:00Hoe kiezen voor duurzaam voedsel?Weverijstraat 9 8900 Ieper

Waar

Bibliotheek Ieper
Weverijstraat 9
8900 Ieper

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS kansentarief - 1.00

Code: WW8406

Het huidige landbouw- en voedselsysteem is economisch misschien een succes, maar dit systeem staat onder druk. Landbouwers hebben het moeilijk, zowel in Vlaanderen als in het Zuiden. Het probleem is niet alleen sociaal, maar ook ecologisch.

Ook de bewuste consument heeft het niet gemakkelijk. Van onderuit groeiden de voorbije jaren alternatieven zoals “korte keten” en “wereldwinkels”. In de korte keten verwerken en/of verkopen de boeren zelf hun productie. Platformen als voedselteams en buurderijen zijn hierbij een hulp. Wereldwinkels voeren actie voor een eerlijkere (wereld)handel en verkopen zelf op eerlijke handel getoetste producten. Drie deskundigen Tom Ysewijn, (coördinator Oxfam Wereldwinkels), Lies Kestelyn, (docent Vives) en Bruno Vandorpe (docent Vives) gaan in op beide systemen, hun doelstellingen, prijsvorming en de controle op duurzaamheid. Ze delen hun visie op de impact op het globale landbouw- en voedselsysteem. Samen met enkele lokale sleutelfiguren krijg je daarna de kans om met het panel in discussie te gaan.

Partners:

Bibliotheek Ieper
Oxfam Wereldwinkel Ieper

Over de begeleiding:

(docent Vives)

(docent Vives)

(coördinator Oxfam Wereldwinkels)

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.