Hoogbegaafdheid bij kinderen en jongeren

U bent hier

Home > Hoogbegaafdheid bij kinderen en jongeren

Wanneer

di, 26/05/2020 - 19:00 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-05-26 19:00:002020-05-26 21:00:00GMT+01:00Hoogbegaafdheid bij kinderen en jongerenSint-Pol 3 8940 Wervik

Waar

Bibliotheek Wervik
Sint-Pol 3
8940 Wervik

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
UiTPAS kansentarief - 1.60

Code: WL8111

Indien kinderen zich in hun omgeving als een vis in het water voelen, ontstaat ruimte voor het ontwikkelen van hun talenten. Het spreekt voor zich dat dit ook voor hoogbegaafde kinderen geldt. Het blijkt echter in dagelijkse thuis-, school- en vrijetijdscontexten niet evident om het aanbod af te stemmen op de specifieke eigenheid en behoeftes van deze doelgroep. Hierbij ontstaat het risico dat dit (op termijn) hun welbevinden ondermijnt. 

Deze avond staan we stil bij de eigenheid van hoogbegaafde kinderen. Hoogbegaafdheid omvat namelijk veel meer dan enkel een hoge intelligentie. Het gaat om een complex kluwen van meerdere factoren, waardoor het vele gezichten krijgt. Daarna bieden we handvatten om de omgeving meer af te stemmen op het welbevinden van-hoogbegaafde kinderen. Concrete praktijkvoorbeelden illustreren de theoretische en wetenschappelijke kaders.

Jezelf kunnen en durven zijn, dat maakt gelukkig!


Praktische info:

Deze vorming kadert in de week van de opvoeding.
Virginie Casier is master in de pedagogische wetenschappen, is kinder- en jeugdtherapeut en heeft een privépraktijk Nest10.

Partners:

Bibliotheek Wervik

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.