Huib Hoste en het modernisme

U bent hier

Home > Huib Hoste en het modernisme

Wederopbouw in Zonnebeke - Speuren naar erfgoed

Wanneer

do, 08/10/2020 - 11:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-10-08 11:00:002020-10-08 17:00:00GMT+01:00Huib Hoste en het modernismeRoeselarestraat 8980 Zonnebeke

Waar

Kerk Zonnebeke
Roeselarestraat
8980 Zonnebeke

Prijzen

Standaardprijs - 7.00
UiTPAS kansentarief - 1.40

Code: WH8774

Na WO I was het idyllische landschap van de Westhoek getransformeerd tot een desolaat maanlandschap. Tientallen dorpen en steden langs het front waren volledig van de kaart geveegd. Toch herrees de Westhoek, als een feniks uit zijn as. Nog voor de oorlog ten einde was keerden de eerste inwoners naar hun woonplaats terug. Een traditionele architectuur moest de sporen van de oorlog uitwissen en de Westhoek in al zijn schoonheid herstellen. In Zonnebeke zorgde de modernistische architect Huib Hoste echter voor een nieuwe wind. In de voormiddag neemt een gids je mee doorheen de tentoonstelling in de OLV-kerk. Hij brengt het bijzondere verhaal van de unieke creaties van Huib Hoste. Tijdens de wandeling na de middag vertelt de gids over het herstel van de Zonnebeekse samenleving na de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast krijg je meer uitleg bij de gebouwen van Huib Hoste en je ontdekt een unieke oorlogscrypte.

Praktische info:

Bekijk hier alle maatregelen die wij tegen Corona treffen, en wat we ook van jou verwachten:
https://www.vormingplusow.be/vorming-alle-veiligheid-0.

Afstand wandeling: 4 km

Wie wil kan voor het bezoek aan de tentoonstelling of tijdens de middagpauze de OLV-kerktoren beklimmen om te genieten van het panoramische landschap. Let wel: er is geen lift! De toren is dagelijks open van 9 u tot 18 u met laatste toegang om 16u30. Tickets kunnen aan het onthaal van de toeristische dienst of via de website worden gereserveerd. Toegangsprijs: gratis.

Partners:

Erfgoedcel CO7
Trefwoorden: Co7
Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.