Kernenergie

U bent hier

Home > Nieuws > Kernenergie

In plaats van twee aparte Ted-talks, kruisen Steward Brand en Mark Jacobson in deze éne debat-talk de degens over kernenergie.

Steward Brand is een bekend milieuactivist die  doorheen de jaren zijn mening over kernenergie heeft bijgesteld. Hij verdedigt kernenergie omdat de energiedichtheid (de hoeveelheid energie die in een bepaalde massa opgeslagen zit) duizenden keren hoger ligt dan alle andere gekende energiebronnen.​ Kernenergie is daardoor een CO2-vrij alternatief voor fossiele brandstoffen, waarbij maar een beperkte hoeveelheid landoppervlak door energieproduktie wordt ingenomen.

Mark Jacobson is hoogleraar milieutechniek aan de Universiteit van Stanford en medeauteur van een belangrijke studie hoe de wereld in 2050 volledig van duurzame energie voorzien kan worden. Hij relativeert de hoeveelheid land die duurzame energie nodig zou hebben. Het bouwen van kernreactoren zou volgens hem teveel tijd in beslag aangezien de volgende 12 jaren cruciaal zijn in het tegengaan van de klimaatopwarming. Ook de aanmaak van kernwapens zijn volgens hem een belangrijk nadeel van kernenergie.

 

 

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.