Kiko | bewegen voor meer adem

U bent hier

Home > Kiko | bewegen voor meer adem

Blijf in uw kot, hoorden we wekenlang weken. We trokken gezamenlijk een kruis over alle plannen die de komende maanden in de agenda stonden en wandelden steeds een nieuwe variant op hetzelfde rondje in onze buurt. Sommigen wiebelden in een onhandige spreidstand tussen werk en pre-teaching, anderen wisten niet hoe ze de lege uren van vandaag nu weer gaan opvullen. Ondertussen komt iedereen op zijn eigen manier weer buiten zijn kot. De een ontspannen, misschien verveeld. De ander uitgeput, verlangend naar een moment van rust in het hoofd. 

 

Shiatsutherapeut en –docent Frédéric Duribreux trok daarom naar buiten en nam – met aandacht voor alle social distancingmaatregelen – een les op voor iedereen die eens wil proeven van Japanse chi gong of Kiko. Deze zijtak van de traditionele Chinese geneeskunde werkt niet alleen op de ademhaling, het versterkt ook de rugspieren, kalmeert de geest en verbetert zo lichamelijke en mentale prestaties.

 

In deze filmpjes - in totaal komen er drie -  leert Frédéric je enkele basistechnieken aan die je helpen om spanningen los te laten. Door op de juiste manier adem te halen creëer je wat ruimte in je lijf en je hoofd. En dat geeft wat broodnodige zuurstof. Een gratis lessenreeks die je letterlijk en figuurlijk wat meer adem geeft. 

 

Meer weten over Kiko? 

 

Kiko | Basistechnieken

 

Kiko | Scharnierpunten

 

 

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.