Klein geluk

U bent hier

Home > Klein geluk

Verbonden met jezelf, de ander en de natuur

Wanneer

za, 29/02/2020 - 09:00 - 16:00
Voeg toe aan kalender2020-02-29 09:00:002020-02-29 16:00:00GMT+01:00Klein gelukLindestraat 17 a 8691 Beveren-aan-de-ijzer

Waar

Dyserpasserelle
Lindestraat 17 a
8691 Beveren-aan-de-ijzer

Prijzen

Standaardprijs - 36.00

Code: WW8480

Het leven van elke dag is geen kermis en vaak vergeten we doorheen de drukte en rompslomp gewoon gelukkig te zijn. En nee, het zijn niet uitsluitend de grote momenten die ons gelukkig maken, het kleine geluk schuilt vaak in de kleinste dingen die ons dat warme gevoel geven. Voor de meesten van ons is dat hetzelfde: een wandeling in de natuur, een goed gesprek, een moment van zalig nietsdoen, een goed boek, iets kunnen doen voor iemand anders… Deze extra dag – schrikkeldag – wijden we aan die kleine zaken die ons doen glimlachen en ons doen voelen dat we leven. 


We zijn te gast op d’ Yzerpasserelle, een landelijk gelegen B&B en landbouwbedrijf. Siska ontvangt ons hartelijk met een verzorgd ontbijt. Daarna trekken we onze wandelschoenen aan om het mooie natuurgebied Broekmolen te verkennen. Samen luisteren we naar het ritme van de natuur. Zo zetten we onze geest in beweging en alle zintuigen op scherp. Het contact met de natuur laadt ons op en geeft ons energie. Soms moet je even die omweg maken om weer bij jezelf te komen, je te verbinden en orde op zaken te stellen. 

’s Middags warm je je op aan soep en deel je de lunch (potluck). In de namiddag kadert Joris Capenberghs ‘Het Klein Geluk’. Hij zet je in beweging om na te denken over jouw klein geluk en om jouw ervaringen uit te wisselen met anderen, om elkaar te inspireren. Wat opent jouw blik op de wereld? Waar word jij enthousiast en gelukkig van? Hoe kunnen we samen het verschil maken?

Dit gedeeld klein geluk voelt als een warm dekentje in de laatste koude wintermaand.


“Geef mij een steunpunt en ik verplaats de aarde”. De Griekse wiskundige Archimedes wist het al: met de hulp van een hefboom kan je grootse dingen verwezenlijken. 


Praktische info:

 ‘s Middags organiseren we een potlucklunch. Een potluck is een etentje waarbij elke gast een gerecht meebrengt, zodat er een groot buffet ontstaat dat gedeeld wordt met alle aanwezigen. Breng een gerecht mee voor drie personen. (een hartig hapje of een dessert)
 Vergeet je wandelschoenen niet en draag kledij aangepast aan het weer.
 Ontbijt met hoeveproducten is inbegrepen in de prijs.

Partners:

Regionaal Landschap Westhoek
Vlaams Fonds voor de Letteren

Over de begeleiding:

Joris Capenberghs is antropoloog en begeleidt gesprekgroepen rond filosofische en levensbeschouwelijke thema’s.

Trefwoorden: #kleingeluk, #landschap
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.