Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Wij nemen even kerstvakantie

Wij sluiten onze deuren van 25 december 2017 tot en met 5 januari 2018

 

ABC - Kaffees succesvol van start

De ABC-Kaffees in Nieuwpoort, Koksijde, De Panne en Veurne hebben een vliegende start genomen. Meer dan 50 anderstaligen komen er wekelijks bijeen om onder begeleiding van vrijwilligers hun Nederlands te oefenen. Ook tal van vrijwilligers scharen zich achter het project. Hiermee overtreffen de ABC-Kaffees alle verwachtingen. Het is de eerste keer dat aan de Westkust dergelijke praattafels Nederlands voor anderstaligen worden georganiseerd.

Geef jezelf wat tijd cadeau

Het jingle bells-geweld staat te trappelen. Bomen worden behangen met twinkelende lichtjes. Etalages tooien zich met sneeuwlandschappen en een rij aan ideale cadeautjes.
Na het vuurwerk op het einde van het jaar en het glas op een nieuw begin, strekt een fonkelnieuw jaar zich voor ons uit.
Geef jezelf in dat nieuwe jaar wat tijd. Om te ontspannen, genieten en bij te leren. Verdiep je in soulmuziek, ga in gesprek met Bleri Lleshi, ontdek welke soorten yoga er bestaan en welke bij jou past. Naai een bucketbag uit leer of ontdek de kunst van boekbinden.

Soepcafé

Wat is dat een soepcafé?
Een voormiddag koken zonder plan met een verrassingspakket aan ingrediënten

Rouw & verdriet

Er staat een korte vervaldatum op rouw in onze maatschappij. Veel mensen worstelen alleen met het rouwproces en blijven zitten met heel wat vragen.

Als er iets gebeurt met onszelf of met een dierbare, dan worden we geraakt in het diepste van onszelf. We voelen pijn en verdriet. We rouwen om het gemis. Maar in onze maatschappij staat er een korte vervaldatum op rouw. Ondertussen worstelen veel mensen alleen. Ze zijn zoekend en blijven zitten met heel wat vragen.

Pesten op het werk - week van de geestelijke gezondheid

Niet alleen op de speelplaats, maar ook op de werkvloer wordt er gepest. Meer dan 10% van de werknemers in Vlaanderen zegt dat ze het afgelopen jaar gepest werd. Laat dit cijfer eens doordringen: 10 %!

Gepest worden heeft indringende gevolgen. Van laag zelfbeeld, slaapproblemen en schrikachtigheid tot gebrek aan vertrouwen en depressie. Het weegt op de persoon die gepest wordt, maar pesten heeft ook gevolgen voor het team en de hele organisatie. De sfeer is verziekt en collega’s voelen zich gedwongen om een kant te kiezen.

Vreemde tafels

Onder de noemer 'Vreemde tafels' vindt op zaterdag 18 november 2017 een bijzondere gastronomische activiteit plaats. Stel je woning ter beschikking, geef je op als kok of schrijf je in als gast! 

Kantoor Veurne sluit de deuren

Het kantoor in Veurne sluit haar deuren. De volledige ploeg  werkt vanaf oktober 2017 vanuit het kantoor in Oostende.

Jarenlang prijkten twee adressen bij onze contactgegevens. Een voor het kantoor in Oostende en een voor het huis in Veurne. Daar komt nu verandering in. Het huurcontract in Veurne werd opgezegd door de verhuurder en in navolging van die beslissing kozen we ervoor om de volledige ploeg medewerkers onder te brengen in het kantoor in Oostende. 

Zijn we het wij & zij eindelijk voorbij?

Het imago van de Islam en de moslims krijgt het zwaar te verduren. Tijd voor een tegendiscours van dialoog en begrip. Er zijn immers heel wat vooroordelen die in de prullenbak thuishoren en positieve aspecten die voor het gemak vergeten worden.
Wat als Oostendenaars, moslims en niet-moslims, samenkomen en simpelweg naar elkaar luisteren? Wat als we investeren in contact om tot een meer begripvol samenleven te komen?

Probeer het eens. Gewoon kennismaken met de diversiteit binnen een andere cultuur. 

Boekengeefkast

Dit wordt ons niet ontnomen: lezen 
en ademloos het blad omslaan, 
ver van de dagelijksheid vandaan. 
Die lezen mogen eenzaam wezen.
(Ida Gerhart)

 

Een goed boek is een boek waar je in wil wonen. Een exemplaar waar je tussen de pagina’s wil kruipen om het verhaal in één ruk te inhaleren. Soms verhuizen de personages van tussen de letters naar je hoofd. Maalt het verhaal in je gedachten door en kan je niet wachten om verder te lezen daar waar je de bladwijzer liet steken.

Pagina's

Bekijk online de brochure of registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.