Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Zomersluiting

Onze deuren zijn gesloten van 1 juli tot en met 23 augustus 2020
Tijdens ZomerStreken (17 augustus tot en met 21 augustus 2020) zijn we wel dagelijks bereikbaar op 059/50.39.52.

Je kan je steeds online inschrijven. Al je vragen kan je kwijt op oostende@vormingplus.be. Wij beantwoorden die zo snel mogelijk.

Boek jouw streepje zomer op ZomerStreken

Na een lente elk in ons eigen kot, zijn we heel blij dat we jullie in augustus opnieuw kunnen verwelkomen op onze ZomerStreken. 
Dit jaar organiseren we maar één editie, eentje waar we ons gezicht waarschijnlijk af en toe moeten verbergen achter een mondmasker. Eentje waar de geur van ontsmettende gel alom tegenwoordig zal zijn.  

Meer adem | een gratis online lessenreeks

Iedereen komt op zijn eigen manier weer buiten zijn kot. De een ontspannen, misschien verveeld. De ander uitgeput, verlangend naar een moment van rust in het hoofd. 
Heb jij nood aan ruimte en adem? Dan hebben wij een oplossing. 

Eindelijk! We'll meet again

Opgelucht en zotcontent. Dat vat ongeveer samen hoe we ons voelen om het volgende te kunnen aankondigen:

Cinemaplus trakteert op documentaire

Deze maand trakteert CinemaPlus op de documentaire Stop Filming Us.

CinemaPlus

Naar een film kijken is een raam openen naar een andere wereld. Een film opent een deur naar verhalen die ontroeren, doen nadenken en een nieuw licht op de wereld werpen.

We annuleren onze lenteprogrammatie

In tijden van #blijfinuwkot is het jammer genoeg nog steeds niet mogelijk om een lezing te organiseren of mensen samen te brengen voor een workshop. Niemand weet wanneer we wel weer samen kunnen komen, maar het is duidelijk dat dit deze lente geen optie meer is.

Daarom hebben we besloten onze volledige lenteprogrammatie te annuleren. Alle activiteiten tot en met 30 juni 2020 worden geschrapt. Het was niet makkelijk om een streep te trekken door deze programmatie, maar de gezondheid van onze bezoekers, lesgevers en medewerkers staat voorop. 

Vrije meningsuiting

Vrijheid van meningsuiting is de vrijheid om alles te kunnen zeggen, schrijven, lezen en publiceren. Allerlei ideeën, meningen en standpunten moeten in het openbaar geuit kunnen worden. De vrije meningsuiting is een van de kernpunten van de mensenrechten, of zijn er grenzen?
 
Patrick Chappatte is een gekende cartoonist, die onder andere voor de New York Times cartoons tekende. In deze luchtige talks beargumenteert hij met cartoons waarom vrije meningsuiting en het tekenen van politieke cartoons, zo belangrijk is.

Videochat. Hoe doe je dat?

Videobellen is makkelijker dan je (misschien) denkt. Jan legt je stap voor stap uit hoe je via Jitsi online kan spreken met bijvoorbeeld je ouders of die vriendin die je al meer dan vijf weken niet zag.
Twee kleine tips nog:
- Jitsi werkt het best met Google Chrome als browser.
- Geef Jitsi enkel toelating om de camera en microfoon te gebruiken, maar installeer of registreer niets.

Privacy

In tijden van corona is ook digitale technologie, zoals het bijhouden en tracken van besmette personen, een optie om de pandemie in te dammen. Maar wat met privacy? Glenn Greenwald (journalist) en John Wilbanks (Consent to Research-project) over de twee zijden van de privacymedaille. Hoe kunnen big-data analyses zowel een zegen als een bedreiging voor de mensheid zijn.

 

Pagina's

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.