Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Vacature: educatief medewerker (4/5de)

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die het vormingsaanbod rond natuur, wetenschap, actualiteit en duurzaamheid organiseert. We kijken uit naar iemand met een sterke persoonlijke motivatie om rond deze thema’s te werken aan maatschappelijke verandering. Meer concreet zoeken we iemand die een brede waaier vormingsactiviteiten kan organiseren, die over de volledige regio Oostende-Westhoek een netwerk aan partners kan uitbouwen en die voldoende creatief is om samen met deze partners kleine en grotere projecten uit te werken.

Kantoor gesloten tijdens de herfstvakantie

Wij duiken even weg in de herfstvakantie. 
Ons kantoor is gesloten van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november 2019. 

Sta stil bij je veerkracht

Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Meestal spreken we pas over onze mentale gezondheid als het niet goed gaat. En toch is het belangrijk om te werken aan je geestelijke gezondheid vóór de problemen zich stellen.

Herfst in zicht

Natuurlijk duimen we voor een zachte Indian summer. Maar willen of niet, het vallen van de herfstbladeren, kortere dagen en temperaturen die niet meer boven de 10° klimmen, het zit er allemaal aan te komen.
Wij presenteren daarom graag ons herfstaanbod. 122 activiteiten staan te blinken op onze website, allemaal even knisperend als een vers gevallen herfstblaadje. Ideaal voor alle weersomstandigheden, zowel voor die warme nazomerdag als voor die avond wanneer het pijpenstelen zal regenen.

Ontdek de nieuwe programma's

Kies kleding die jezelf laat zijn en zien

Noem Annelies Bruneel liefst geen modeontwerpster. ‘Ik ben een kledingdenker. Kleding is je tweede huid en straalt je identiteit uit. Je hoeft je jezelf niet te proppen in iets wat niet goed voelt. Kleding moet passen bij wie jij bent.’
Deze zomer houdt Annelies je de spiegel voor. Tijdens de workshop ‘aan de slag met je spiegelbeeld’ leert ze je kledij kiezen die jezelf laat zijn en laat zien. ’Ik wil mensen terug verbinden met zichzelf en dat begint met letterlijk in de spiegel kijken.’

ZomerStreken

ZomerStreken, dat is de perfecte zomerdag. 
Je hoeft geen vliegtuig te nemen of kilometers filerijden om vakantie te voelen tintelen in je tenen. ZomerStreken serveert je een vakantie aan je voordeur in hapklare workshops en wandelingen. 

 

Voormiddag

Namiddag

Avond

Wervik wordt Wakkergem

Wakkergem, een gemeente met meer toekomst en minder uitstoot. Waar goed leven samen gaat met duurzaamheid en zorg voor het klimaat. Zo’n toekomst kunnen we enkel bereiken door vele ideeën samen te brengen.

Afscheidsrituelen hier & elders

Oostende is een levendige stad. Een mengelmoes van mensen woont in haar straten. Oud en jong. Hier geboren en getogen of hier aangespoeld en gebleven.
We tellen meer dan 130 nationaliteiten in de koningin der badsteden. Dat zijn heel wat levensbeschouwingen elk met eigen rituelen.

Je geeft het geluk een duwtje in de rug

Julie Vrancx geeft een workshop in online daten op Tinder

ZomerStreken

Vakantie is meer dan languit liggen op een wit strand met wuivende palmbomen. Of met de bergschoenen je een weg banen langs steile wandelpaadjes. Voor het echte vakantiegevoel hoeft er geen vliegtuigticket of volgepropte autokoffer aan de pas te komen. 

ZomerStreken serveert je een vakantie aan je voordeur in hapklare workshops en wandelingen.

Pagina's

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.