Plannen voor plaats

U bent hier

Home > Plannen voor plaats

Documentaire en nabespreking

Wanneer

ma, 11/03/2019 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-03-11 19:30:002019-03-11 21:00:00GMT+01:00Plannen voor plaatsM. Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Waar

CC Kruispunt
M. Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide

Prijzen

Standaardprijs - 0.00

Code: WW7823

In deze film nemen Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck de kijker mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden. Ze gaan op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Want hoe vertrouwd of waardevol die Vlaamse (stads)landschappen ook ogen, de pijnpunten zijn ons evenzeer bekend. Door de verkavelingswoede en de oprukkende lintbebouwing worden groen en open ruimte alsmaar schaarser. We rijden ons vast in de file en er zijn problemen met de waterhuishouding. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en van gesprekken met deskundigen en vernieuwers laat de film zien hoe het beter kan.

Na de documentaire volgt een panelgesprek met deskundigen uit de betrokken sectoren. We proberen de visie van de Vlaamse Bouwmeester toe te passen op het landschap van de Westhoek. Op welke manier kunnen in de Westhoek duurzame, vernieuwende projecten worden ontwikkeld? Hoe kan er in de stad opnieuw plaats worden gemaakt voor groene ruimte? Hoe kan je de relatie met het water optimaliseren? Is onze Westhoek hier klaar voor? De panelleden bespreken kansen en moeilijkheden, streekgebonden opportuniteiten.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.