Random Acts of Kindness

U bent hier

Home > Nieuws > Random Acts of Kindness

Random Acts of Kindness. Vrij vertaald, doe bewust iets vriendelijks voor iemand anders. Dat kan je partner, een vriendin of je kind zijn, maar evengoed de persoon die in de supermarkt achter jou in de rij aanschuift. Een klein gebaar kan iemand echt opvrolijken en dat maakt jouw dag ook weer goed.
Inspiratie nodig? We zetten 6 ideeën op een rijtje.

Lach naar de voorbijgangers op straat
Knik niet zomaar naar iemand die je kruist op straat, maar glimlach vriendelijk.

Ruim op in je buurt
Je kan je ergeren aan al de snoepwikkels, lege blikjes en sigarettenpeuken die rondslingeren in het parkje in jouw buurt. Maar daar wordt niemand beter van, te beginnen met je eigen humeur. Wapen jezelf met een vuilniszak en ruim alle rommel die je aantreft op. Een druppel op een hete plaat? Misschien, maar het parkje is toch voor eventjes weer netjes en je hebt zelf het gevoel dat je iets deed.

Laat een boek achter
Zet een boek dat je uitlas niet zomaar op de boekenplank om het daar te laten verstoffen. Laat het achter op een plek waar veel mensen komen. In de trein, op een bankje in het park of aan een bushalte. Plak een briefje op de cover waarmee je de gelukkige vinder feliciteert en hem of haar veel leesplezier wenst.

Trakteer de persoon na jou op koffie
Het is maandagmorgen en hoewel je jouw longen uit je lijf rende, miste op het nippertje je trein. Je troost jezelf met een beker koffie. Wel, betaal in de koffiebar ook de koffie voor de persoon na jou, zelfs als je die niet ken. Het kost je slechts een paar euro, maar beeld je eens in wat het effect zal zijn op die persoon zijn maandagmorgen.  

Schrijf een compliment op een post-it
Plak het voor je huisgenoten op de koelkast, laat het achter op het toetsenbord van je collega of hang het aan de voordeur van je buren. Gewoon een paar vriendelijke woorden doen wonderen voor iemands humeur.

Schrijf een vriendelijke reactie op sociale media
Zwem tegen de stroom in van haatcommentaren op sociale media. Schrijf een vriendelijke en gemeende reactie bij die ene facebookpost. Vertel waarom je een bepaalde foto op Instagram zo mooi vindt.

 

Klein geluk is vaak de bron van ons grootste geluk. Het zit in je verbonden voelen met andere mensen. Daarom nemen we op zaterdag 29 februari 2020 de tijd om stil te staan bij wat je echt gelukkig maakt. Het is een dag vol lekker eten, wandelen, luisteren, praten en nadenken. Geef jezelf (en misschien iemand anders) een mooi cadeau en schrijf je in.

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.