Rouw & verdriet

U bent hier

Home > Nieuws > Rouw & verdriet

Er staat een korte vervaldatum op rouw in onze maatschappij. Veel mensen worstelen alleen met het rouwproces en blijven zitten met heel wat vragen.

Als er iets gebeurt met onszelf of met een dierbare, dan worden we geraakt in het diepste van onszelf. We voelen pijn en verdriet. We rouwen om het gemis. Maar in onze maatschappij staat er een korte vervaldatum op rouw. Ondertussen worstelen veel mensen alleen. Ze zijn zoekend en blijven zitten met heel wat vragen.

De rouwgebruiken van vroeger zijn zo goed als verdwenen uit onze samenleving. Dat is jammer, want deze rituelen hadden wel een sociale functie en brachten mensen samen in hun rouw. Tegenwoordig wordt van nabestaanden verwacht dat ze zo snel mogelijk hun rol in de maatschappij weer opnemen na een ingrijpend verlies. Maar verdriet heeft zijn tijd nodig.

VormingPlus wil met workshops en lezingen steun bieden bij deze moeilijke momenten. Mensen ontmoeting en erkenning bieden bij het beleven van rouw en verdriet. Samen ondervind je steun en krijg je handvatten om deze moeilijke periode te overbruggen.

Funerair erfgoed
De allerlaatste woorden van liefde
De kunst van dieper luisteren bij moeilijke momenten
Hoe ga ik om met mijn eenzaamheid
Kinderen & jongeren ondersteunen bij echtscheiding
Leven met een gemis
Loslaten en verder gaan
Rouw en verdriet
Verlies, rouw en loslaten

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.