Samenleesgroep

U bent hier

Home > Nieuws > Samenleesgroep

Samenlezen is geen klassieke leesclub, wel een prettige en laagdrempelige methode om mensen in contact te brengen met goede literatuur.

In een Samenleesgroep komen mensen bijeen om te luisteren naar een verhaal en een gedicht. Een vrijwilliger leest voor en spoort de deelnemers aan om te vertellen wat de tekst bij hen oproept. De vrijwilliger leidt het gesprek in goede banen, heel gemoedelijk allemaal, met een kopje koffie in een kleine, veilige groep.

Het is duidelijk: dit is geen literaire analyse. Het gesprek kan alle richtingen uitgaan maar de tekst blijft wel het uitgangspunt. En het is wonderlijk hoe een sterke tekst de weg opent naar echte ontmoeting.
Een SamenLeesgroep kan bestaan uit bibliotheekgebruikers, hobbylezers,  mensen in armoede, laaggeletterden, mensen met psychiatrische problemen, gevangenen, nieuwkomers...

In 2018 slaan we de handen in elkaar met de twee ander West-Vlaamse Vormingpluscentra.
Samen organiseren we een basisopleiding voor West-Vlaamse SamenLeesbegeleiders: 

Wanneer?      9,10 -12 maart 2018 van 9.30 u. tot 16.30 u.
Waar?           Bibliotheek Arhus, De Munt 8, Roeselare
Prijs?            € 300 (drie opleidingsdagen in kleine groep met 2 begeleiders, persoonlijke feedback, syllabus, reflectieschrift, toegang tot tekstendatabank, het boek “Samen sterke verhalen vertellen”, koffie, thee, water en lunches)

Meer info over de basisopleiding: www.vormingplus-brugge.be/samenlezen-basisopleiding-west-vlaanderen

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.