Samenleven met gezond verstand

U bent hier

Home > Samenleven met gezond verstand

Patrick Loobuyck

Wanneer

di, 26/03/2019 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-03-26 19:30:002019-03-26 21:30:00GMT+01:00Samenleven met gezond verstandVeurnestraat 71 8970 Poperinge

Waar

Bibliotheek Poperinge - De Letterbeek
Veurnestraat 71
8970 Poperinge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS kansentarief - 1.00

Code: WW7898

Er gebeuren vandaag veel dingen die het samenleven ronduit ingewikkeld maken. Aanslagen, vluchtelingen, populisme, het wordt er niet eenvoudiger op. Ieder schreeuwt zijn onzekerheid en angst uit, en de debatten over migratie en allochtonen gaan hard tegen hard. Het gevolg daarvan is dat we dreigen te vergeten hoe we kunnen samenleven. 
De Vlaamse moraalfilosoof Patrick Loobuyck schreef er het boek 'Samenleven met gezond verstand' over. We hebben een brede consensus nodig die de samenleving schraagt en vertrouwen geeft. Patrick Loobuyck reikt morele uitgangspunten dit mogelijk maken, waarbij vrijheid, gelijkheid, wederkerigheid en solidariteit centraal staan. De mogelijkheid van een halal maaltijd op school is voor Loobuyck bijvoorbeeld een redelijke aanpassing, morele of juridische toegevingen zoals polygamie, onverdoofd slachten daarentegen niet.

Partners:

Bibliotheek Poperinge - De Letterbeek

Over de begeleiding:

Patrick Loobuyck is hoogleraar Levensbeschouwing aan de Universiteit Antwerpen, gastprofessor politieke filosofie Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen aan de Universiteit Gent.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.