Soepcafé & boekengeefkast

U bent hier

Home > Nieuws > Soepcafé & boekengeefkast

Wat hebben uitgelezen boeken en een mandje vol groenten met elkaar gemeen?  Het antwoord is simpel. ZomerStreken, onze jaarlijkse zomerhappening.

Groenten en fruit die er niet meer winkelfris uitzien belandden nogal snel in een afvalcontainer. Dat is jammer, want een courgette met een blutsje doet het even goed in de soep als een puntgaaf exemplaar.
Het soepcafé speelt graag opvang voor al het eten dat uit de winkelrekken gevist wordt. Een vrijwilliger haalt wekelijks alle winkeldochters op en op een vaste middag/avond schaart iedereen die wil zich rond de kookpotten. Het resultaat is elke week een tafel vol heerlijke vegetarische gerechten.

Op ZomerStreken openen we een pop-up soepcafé.

Kom meekoken!
Ondervind zelf hoe leuk het is om inventief de kookpotten te lijf te gaan met een beperkte ingrediëntenlijst.

Volg je al een andere activiteit?
Schuif dan je voeten mee onder tafel. Er is meer dan genoeg.

Wat doe je met boeken die je uitgelezen hebt? Gewoon later verstoffen op de boekenplank? Opbergen in een kartonnen doos en deze in een hoekje van de zolder schuiven?
Of schenk ze aan een andere lezer. Geef het boek nog eens de kans om iemand volledig in zijn wereld te trekken. 
Hoe?
Dat is simpel.  Breng je uitgelezen boeken mee naar ZomerStreken en zet ze in de boekengeefkast. Neus rustig tussen de andere exemplaren en neem een nieuw stapeltje leesvoer terug mee naar huis. 

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.