Soepcafé Poperinge schiet uit de startblokken

U bent hier

Home > Nieuws > Soepcafé Poperinge schiet uit de startblokken

Op zondag 21 januari 2018 gooide het eerste Soepcafé in de Westhoek haar deuren open.

Drie winkels uit Poperinge en omstreken (Delhaize, Spar De Rynck en ’t Biowinkeltje) hielden groenten en fruit aan de kant die niet meer verkocht kunnen worden. Bakkerijk S&K Rabaut schonk nog een grote zak brood.

Rond 15 u. stonden de eerste koks klaar met keukenschort en aardappelmesje. In de loop van de middag groeide de groep aan tot 20 personen die sorteerden, versneden, bakten en kookten.
Stilaan veranderde de tafel vol groentekneusjes in een buffet van risotto, groentestoofpot en zelfs bananentaart of broodpudding.

Le moment suprême brak aan tegen 18 uur, wanneer 10 extra eters zich aanmeldden. In het cafetaria van de Bres kregen ze een kop soep met croutons voorgeschoteld, terwijl de keuken van groenteslagveld in vegetarisch buffet werd omgetoverd.
Borden werden gevuld. Tijdens het eten vertelde Charlotte Pattyn over het Soepcafé en hoe het initiatief voedselverspilling wilde tegengaan. Het buffet werd afgesloten met fruitsla en vers gebakken taart. Wat overbleef van het buffet werd onder de kookvrijwilligers verdeeld.

Resultaat van de dag: een goed gevulde buik, een toffe groep kookvrijwilligers, en een hoop groenten en fruit die niet verloren zijn gegaan!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.