WandelenderWijs

U bent hier

Home > WandelenderWijs

Kijken, wandelen en filosoferen in De Palingbeek

Wanneer

di, 09/03/2021 - 10:00 - 16:00
Voeg toe aan kalender2021-03-09 10:00:002021-03-09 16:00:00GMT+01:00WandelenderWijsVaartstraat 7 8902 Zillebeke

Waar

Bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902 Zillebeke

Prijzen

Standaardprijs - 15.00
UiTPAS kansentarief - 3.00

Code: WW8942

Een landschap kun je slechts vatten als je er doorheen beweegt. Zo ontstaan er steeds wisselende standpunten. Een landschap is niet alleen een beeld, maar ook een bewe­gingsruimte die zijn waarde pas onderweg prijsgeeft. Karaktervolle landschappen doen een beroep op je geheugen, verbeelding en betrokkenheid. Het landschap bevat het ver­haal van mens en natuur, van de vroegste tijden tot nu. Het is een anonieme, gemeen­schappelijke creatie in de ruimte. En tegelijk bestaat er een innige relatie tussen het landschap en het menselijke hart.

Dit voorjaar trekken we naar het Provinciedomein De Palingbeek waar we ons door het landschap laten inspi­re­ren. Met hoofd, hart en voeten. In de voormiddag ondernemen we een denkbeeldi­ge tocht door het werk van enkele wandelende auteurs. Na de middag trekken we onze wandelschoenen aan en gaan zelf op pad. Het geheel is op­gevat als een work­shop, in dialoog, met de nodige stiltes. Kij­ken, wandelen en filosoferen gaan immers wonderwel sa­men. Wan­delen is de uitgelezen manier om op ver­haal te komen en je opnieuw te laten ver­wonde­ren. Begeleider Joris Capen­berghs reikt onderweg inzich­ten aan en leest voor.


Praktische info:

Joris Capenberghs is cultuurhistoricus en antropoloog. Hij beweegt zich – als wandelaar, publicist, vertaler en tentoonstellingscurator – op het snijvlak van landschappen, erfgoed, artistieke expressie en natuurbeleving. Hij vertaalde het literaire essay 'Ode aan het wandelen' van de Franse antropoloog David Le Breton.

Breng je lunch mee.

Partners:

Regionaal Landschap Westhoek
Provincie West-Vlaanderen
Vlaams Fonds voor de Letteren

Over de begeleiding:

Joris Capenberghs is antropoloog en begeleidt gesprekgroepen rond filosofische en levensbeschouwelijke thema’s.

Trefwoorden: #landschap, Landschap
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.