Wat kan jij doen voor de vluchtelingen?

U bent hier

Home > Nieuws > Wat kan jij doen voor de vluchtelingen?

Door de recente gebeurtenissen in Parijs en de terreurdreiging lijkt de problematiek van de vluchtelingen naar de achtergrond te zakken. Niets is minder waar. Her en der worden grote en kleine initiatieven georganiseerd. Van goederen inzamelen tot babbelcafés. Ook VormingPlus laat zich niet onbetuigd. 

Op 7 februari 2016 slaan Vrijstaat O, VormingPlus en deBuren de handen in elkaar voor een debat over migratie. Prof Leo Lucassen, migratie-historicus en Phara de Aguirre buigen zich over het migratievraagstuk.

Het asielcentrum Poelkapelle is één van de 21 opvangcentra voor asielzoekers in België die rechtstreeks beheerd worden door Fedasil. Op maandag 21 maart 2016 zetten ze de deuren open voor bezoekers. Je verkent het reilen en zeilen van het opvangcentrum en in de namiddag is er tijd voor ontmoeting met de bewoners. 

Op donderdag 7 april 2016 nodigen we jong en oud uit om in het asielcentrum de handen uit de mouwen te steken voor de natuur. Samen met de oudersen kinderen van het opvangcentrum maak je een groot insectenhotel. 

 

Fietsenhappening 
Als VormingPlus willen we graag ons steentje bij dragen aan de noden van de asielzoekers. We slaan hiervoor de handen in elkaar met het asielcentrum in Poelkapell-Langemark. Zij lieten weten dat er een hoge nood is aan fietsen. De bewoners willen zich graag kunnen verplaatsen en de fiets is hiervoor het makkelijkste alternatief. 

Daarom organiseren we op woensdag 25 mei 2016 een heuse fietshappening op het terrein van het asielcentrum waar een fietsparcours, pimpen van fiets, fietstocht en fietsherstel alvast op het programma staan.

In de maanden april en mei 2016 willen we dit evenement voorbereiden en zijn we op zoek naar mensen die hier willen aan meewerken:

  • Kan je een oude fiets missen? We zoeken fietsen voor volwassen, kinderfietsen en loopfietsjes in degelijke staat. (De fietsen kan je elke dag binnenbrengen in het centrum)
  • We zijn ook op zoek naar mensen met kennis en goesting die de bewoners fietsles willen geven.
  • Heb je zin om mensen van een andere cultuur te ontmoeten en mensen te helpen. Dan kan je je aanmelden als fiets- of wandelbuddy. Dat zijn mensen die op regelmatige basis een fiets- of wandeltocht willen ondernemen met een bewoner.

Heb je zin om mee te werken? Neem dan contact op met ons op oostende@vormingplus.be of 059/50.39.52

 

Wil je zelf ook graag iets doen voor de vluchtelingen? 
Vluchtelingenwerk Vlaanderen lijst overzichtelijk alle mogelijkheden op

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.