Webinar | Is de overwinning van Joe Biden wel echt een overwinning?

U bent hier

Home > Webinar | Is de overwinning van Joe Biden wel echt een overwinning?

Een analyse van de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020

Wanneer

di, 01/12/2020 - 15:00 - 16:30
Voeg toe aan kalender2020-12-01 15:00:002020-12-01 16:30:00GMT+01:00Webinar | Is de overwinning van Joe Biden wel echt een overwinning?van thuis uit Online Online

Waar

Thuis
van thuis uit
Online Online

Prijzen

Standaardprijs - 2.50
UiTPAS kansentarief - 0.50

Code: OH8992

Donald Trump’s overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november 2016 kwam voor de meesten totaal onverwacht. Het leverde een atypisch presidentschap op. Met een president die door een aparte combinatie van kiezers werd verkozen – een deel kiezers die klassiek republikeins zijn en een deel kiezers die dat juist niet zijn – en met een opvallende persoonlijkheid kregen we een onconventioneel presidentschap. Een presidentschap dat de grenzen van de presidentiële macht voortdurend heeft afgetast en uitgedaagd, dat de traditionele politieke breuklijnen probeerde te doorbreken en dat vanuit een geheel eigen opvatting naar de wereld heeft gekeken en daarbij geen enkel risico leek te schuwen. Een presidentschap ook dat een belangrijk deel van de Republikeinse beleidsagenda wist te realiseren en dat tegelijkertijd de Republikeinse Partij heeft veranderd.

Op 3 november 2020 bleek Trump’s presidentschap de test van de Amerikaanse kiezer niet te kunnen doorstaan. Maar is dit hetzelfde als een overwinning voor Joe Biden en…… de Democraten? Door een diepere kijk in de resultaten van 2020 en een terugblik op Trump’s presidentschap proberen we het antwoord te vinden.

Praktische info:

Bart Kerremans (26 oktober 1963) is politicoloog en hoogleraar internationale betrekkingen en Amerikaanse politiek aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser. Je kan het webinar live bekijken, maar ook uitgesteld, tot 7 dagen na datum, indien je deze liever op een ander moment meevolgt.
Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://www.vormingplusow.be/hoe-doe-je-dat-een-webinar-volgen

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.