Webinar | Hoe omgaan met ons eigen koloniaal verleden?

U bent hier

Home > Webinar | Hoe omgaan met ons eigen koloniaal verleden?

Wanneer

wo, 24/03/2021 - 14:00 - 15:30
Voeg toe aan kalender2021-03-24 14:00:002021-03-24 15:30:00GMT+01:00Webinar | Hoe omgaan met ons eigen koloniaal verleden?van thuis uit Online Online

Waar

Thuis
van thuis uit
Online Online

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: WW8948

Standbeelden van koning Leopold II worden aangevallen en weggehaald. Koning Filip betuigt zijn spijt in een brief aan de Congolese president Félix Tshisekedi. Het parlement start een bijzondere commissie over het koloniale verleden. Activisten eisen de teruggave van Afrikaanse kunstcollecties in Europese musea. Wat is er aan de hand? 


Politicologe Nadia Nsayi heeft het over de Belgische kolonisatie van Congo en koloniale erfenissen. Ze voert een pleidooi voor een dekoloniale beweging in België, met geëngageerde zwarte burgers als volwaardige partners voor lokale besturen, musea, scholen, media, middenveld, bedrijven. Want die sectoren staan voor de uitdaging om zichzelf, de samenleving en hun partnerschappen te dekoloniseren door te streven naar gelijkwaardigheid en inclusie.   

Praktische info:

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser.
Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://www.vormingplusow.be/hoe-doe-je-dat-een-webinar-volgen

Over de begeleiding:

Nadia Nsayi studeerde politieke wetenschappen aan de KU Leuven. Ze werkte bijna tien jaar als beleidsmedewerker Congo bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen. Vandaag is ze curator beeldvorming bij het MAS waar meewerkte aan de expo 100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen. In 2020 verscheen haar eerste boek Dochter van de dekolonisatie (EPO).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.