Webinar | Ideologische wortels en netwerken van radicaal-rechts populisme

U bent hier

Home > Webinar | Ideologische wortels en netwerken van radicaal-rechts populisme

de nieuwrechtse beweging in West-Europa

Wanneer

wo, 02/12/2020 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-12-02 19:30:002020-12-02 21:30:00GMT+01:00Webinar | Ideologische wortels en netwerken van radicaal-rechts populismevan thuis uit Online Online

Waar

Thuis
van thuis uit
Online Online

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Voordeeltarief - 3.75
UiTPAS kansentarief - 1.00

Code: WH9000

Vlaams Belang, N-VA, Lega Nord, Trump, alt-right, Alternative für Deutschland, Front National, Thierry Baudet, Viktor Orbán, PiS,… Deze namen zijn niet meer uit de actualiteit weg te denken. Terwijl iedereen vreesde dat de Amerikaanse (ex-)president Donald Trump Europees radicaal rechts een duw in de rug zou geven, was het Europees ‘Nieuw Rechts’ dat de ideologische basis legde voor Trump.

Maar wat is ‘Nieuw Rechts’? Het is geen politieke partij, maar een ideologisch netwerk dat vooral radicaal rechtse partijen als het Vlaams Belang inspireert. Het nieuwrechtse netwerk timmert al sinds 1968 aan de weg en ziet zichzelf als een tegenreactie tegen de zogenaamde dominantie van progressieve ideologie sinds mei ’68. Ze beschouwen de universele mensenrechten vaak als een obstakel.

Pieter Stockmans verklaart de historische wortels van 'Nieuw Rechts', legt de netwerken bloot tussen Europees 'Nieuw Rechts' en Amerikaans alt-right. Hij belicht de strategieën van radicaal rechtse partijen in Hongarije, Italië, Frankrijk, en heeft aandacht voor de oorzaken en gevolgen van de opmars van radicaal rechts in Europa.  

Praktische info:

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser.

Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://www.vormingplusow.be/hoe-doe-je-dat-een-webinar-volgen

Kan je niet live kijken? De replay van deze webinar is tot 7 dagen na opname beschikbaar.

Partners:

Bibliotheek 'de Seylsteen' Veurne

Over de begeleiding:

Pieter Stockmans is journalist bij MO* en volgt het mondiale optreden van de Europese Unie, het Europese vluchtelingenbeleid, de evoluties in Midden-Europa en de regio ten oosten van de EU nauwgezet op.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.