Webinar | Wij versus zij

U bent hier

Home > Webinar | Wij versus zij

polarisatie als verrijking of bedreiging

Wanneer

di, 16/02/2021 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2021-02-16 19:30:002021-02-16 21:30:00GMT+01:00Webinar | Wij versus zijvan thuis uit Online Online

Waar

Thuis
van thuis uit
Online Online

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS kansentarief - 1.00

Code: OW9068

Een doorgedreven wij-zij-denken wordt gevaarlijk wanneer het maatschappelijk weefsel verder afbrokkelt en de samenleving in grote, tegengestelde groepen verdeelt. Deze versplintering dreigt af te glijden naar extremistisch geweld.

In deze lezing zoekt Christophe Busch een verklaring voor zulke polarisatiedynamieken die kunnen leiden tot massageweld, zowel in historische voorbeelden als in de actualiteit en in de dagelijkse leefwereld van jongeren op school, in de metro of het winkelcentrum.

Praktische info:

Criminoloog en historicus Christophe Busch was tot eind 2019 algemeen directeur van het museum Kazerne Dossin. Vandaag is hij directeur van het Hannah Arendt Instituut, dat wetenschappelijke kennis over diversiteit, stedelijkheid en burgerschap verbindt met inzichten en ervaringen van beleidsmakers, organisaties en burgers.

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser. Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://www.vormingplusow.be/hoe-doe-je-dat-een-webinar-volgen Kan je niet live kijken? De replay van deze webinar is tot 7 dagen na opname beschikbaar.

Deze lezing kadert in het project Vitamine Toekomst, een project van de 13 VormingPlus-centra. Inspirerende denkers en doeners werpen vanuit hun expertisedomein een blik op de wereld na vandaag. Meer info op www.vitaminetoekomst.be.

Partners:

Willemsfonds Oostende

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.