Wervik wordt Wakkergem

U bent hier

Home > Nieuws > Wervik wordt Wakkergem

Wakkergem, een gemeente met meer toekomst en minder uitstoot. Waar goed leven samen gaat met duurzaamheid en zorg voor het klimaat. Zo’n toekomst kunnen we enkel bereiken door vele ideeën samen te brengen.

Op zondag 23 juni organiseert Wervik Wordt Wakker het stadsdebat Wervik Wordt Wakkergem. Alle inwoners zijn er welkom om mee te denken hoe Wervik, Geluwe en Kruiseke er tegen 2030 zouden moeten uitzien. Aan de hand van vijf gesprekstafels rond de thema’s groen, mobiliteit, energie, economie en samenleving zoekt de groep naar ideeën om de stad duurzamer te maken. Het jaar 2030 is niet toevallig gekozen. Als we de opwarming van de aarde willen beperken tot 1,5 graden, dan moet de uitstoot van CO2 tegen 2030 met 40% verminderd zijn.

Dit stadsdebat is een initiatief van Wervik Wordt Wakker, een pluralistische burgerbeweging rond duurzaamheid, in samenwerking met VormingPlus Oostende-Westhoek en met ondersteuning van de Stad Wervik. “Wij zijn een groep mensen die bekommerd zijn om de toekomst”, leggen Toni Vancanneyt en An Maes van de burgerbeweging Wervik Wordt Wakker uit. “Er gebeurt in Wervik nog te weinig rond duurzaamheid en klimaat. Daarom nemen we zelf het initiatief om dingen in beweging te brengen.”

Wervik Wordt Wakker richtte vorig jaar al Lets #8940 op, een vereniging rond ruilen en delen van diensten en goederen. Nu is er dus het stadsdebat. “We willen zoveel mogelijk ideeën naar boven halen over wat we in Wervik, Geluwe en Kruiseke zelf kunnen veranderen. Niet alle ideeën zullen wellicht even realistisch zijn, maar een brainstorming leek ons alvast een goede eerste stap”, zeggen Toni en An. “Tegelijkertijd willen we ook mensen die rond verandering willen werken samenbrengen. Want door samen te werken, staan we sterker.”

Wij ondersteunen Wervik Wordt Wakker graag met VormingPlus Oostende-Westhoek. “Wij geloven in de kracht van burgerinitiatieven. Daarom helpen we mee om Wervik Wordt Wakker de best mogelijke start te geven”, zegt coördinator Kris Carlier.

Waar: Stadshal Oosthove, Speiestraat 32, Wervik
Wanneer: zondag 23 juni 2019, van 9.30 u tot 11.30 u
Meer info via wervik.wordt.wakker@gmail.com

Schrijf je in

 

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.