Word fietsbuddy

U bent hier

Home > Nieuws > Word fietsbuddy

Je zelfstandig kunnen verplaatsen geeft een groot gevoel van vrijheid. Daarom engageerden enkele vrijwilligers zich om de bewoners van het opvangcentrum Poelkapelle te leren fietsen.

In het voorjaar organiseerde Vormingplus samen met Fedasil Poelkapelle, de gemeentebesturen van Langemark-Poelkapelle en Staden en Mobiel 21 fietslessen voor de bewoners van het opvangcentrum. Vrijwilligers kregen een opleiding van Mobiel 21. Daarna gingen zij aan de slag met de bewoners om hen te leren fietsen.  Niet enkel fietslessen kwamen aan bod, maar ook de verkeersregels van ons verkeersnetwerk en de ongeschreven wetmatigheden van het fietsen.

Bewoners die al fietsles kregen ervaren dit als een meerwaarde omdat ze hierdoor minder afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Er blijven zich bewoners aanmelden om te leren fietsen in het opvangcentrum Poelkapelle. Daarom zijn we op zoek mensen met kennis en goesting om fietsles te geven. 
Wil je geen les geven, maar heb je zin om regelmatig een fietstocht te doen met een bewonder, dan kan je je aanmelden als fietsbuddy.

Jouw engagement kun je invullen volgens eigen voorkeur. Wie hiervoor interesse heeft kan zich melden bij Sien Casteleyn of via 051/61 02 90. 

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.