Word jij onze nieuwe collega?

U bent hier

Home > Nieuws > Word jij onze nieuwe collega?

We zijn op zoek naar een nieuwe collega voor onze educatieve ploeg. In deze tijden van corona willen we meer online content aanbieden. Hier zet jij je schouders onder. Daarnaast werk je mee aan de programmatie rond multimedia en help je mee met projecten van andere collega’s. Je kan je vlug inwerken in toepassingen als WebinarGeek en Zoom/Jitsi; je hebt kennis van video en live streamen en je kan ons verrassen met ideeën om via digitale weg de brug naar het grote publiek te slaan. Qua competenties ben je iemand die efficiënt kan organiseren en die vlot kan samenwerken met collega’s en externe partners. Aandacht voor kwaliteit is een rode draad doorheen je werk.

Als kandidaat beschik je over een diploma hoger onderwijs, bij voorkeur behaald in een sociaal-culturele of agogische richting. Je kan zelfstandig werken, maar ook in teamverband. Je beschikt over een wagen en een rijbewijs B. Wij bieden een aangename en motiverende werkomgeving met standplaats Oostende en een voltijdse tewerkstelling van minstens anderhalf jaar op basis van loonschaal B1c van PC329, met perspectief op verdere verlenging. Ook een 4/5de is mogelijk.
Mail jouw motivatiebrief met CV voor 12 november 2020 naar Kris Carlier.

Waar kom je terecht?

VormingPlus Oostende-Westhoek is één van de dertien erkende volkshogescholen van Vlaanderen. Ons werkingsgebied omvat zowat de helft van de provincie West-Vlaanderen, met Oostende, Ieper, Poperinge, Wervik, Diksmuide en Veurne als grootste steden. Onze werkingsmiddelen ontvangen wij van het Vlaams ministerie van Cultuur, Jeugd en Media. Onze ploeg telt momenteel negen mensen, met jou erbij dus tien.

Wij werken binnen het decreet van 2017 op het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Dit decreet vraagt ons om te werken aan een solidaire, democratische, inclusieve en duurzame samenleving. Als regionale vormingsorganisatie dienen wij eveneens in te zetten op de maatschappelijke uitdagingen van onze regio. Ons doelpubliek zijn alle volwassen inwoners van de regio, met extra aandacht voor mensen in armoede, mensen met een etnisch-culturele achtergrond en mensen met een verstandelijke beperking.

Vorming en educatie is ons middel om aan verandering te werken. Leren is de kernfunctie van onze organisatie. Dit doen we niet door met het vingertje te wijzen, maar wel door mensen te enthousiasmeren, kansen te bieden, boeiende voorbeelden te geven, samen te brengen of in contact te brengen met inspirerende mensen. Samenwerken met kansengroepen doen we steeds vanuit een inclusieve insteek. We brengen mensen met een verschillende achtergrond samen, omdat we geloven dat je vooroordelen enkel kan overstijgen door elkaar te leren kennen. Concrete voorbeelden van onze werking vind je op onze website www.vormingplusow.be.

 

Wat houdt de job precies in?

Je helpt onze organisatie om te schakelen naar meer online vormingsaanbod. Door de coronacrisis is het niet meer zo evident om een cursus of workshop te volgen. Toch hebben mensen nog altijd nood aan ontmoeting, nieuwe kennis, ideeën en inspirerende voorbeelden. Daarom vullen we sinds de lockdown ons gewone vormingsaanbod aan met webinars, gesprekken via Zoom/Jitsi en andere vormen van online vorming.

We zien echter nog heel wat andere mogelijkheden om ons maatschappelijk doel via digitale weg te realiseren. Zo denken we aan live streaming, vormingsactiviteiten opnemen en als video op onze website ter beschikking stellen, filmpjes met getuigenissen, online handleidingen, enz… Daarom zoeken we iemand die voldoende digitaal sterk is om deze online content verder uit te bouwen en op die manier de coronacrisis te overbruggen.

Daarnaast werk je mee aan de programmatie van het vormingsaanbod Multimedia. Je helpt ook mee aan projecten die verbinding maken tussen kansengroepen en het klassieke publiek. Zo werk je onder meer mee aan Cinema Plus, een project waarbij geëngageerde (kort)films het bindmiddel vormen tussen mensen in armoede en mensen die niet in armoede leven. Als de coronacrisis zijn einde nadert en de normale werking weer herneemt, engageer je je verder in onze werking voor kansengroepen en neem je voor deze doelgroep ook eigen initiatieven.

Tot slot doe je af en toe ook praktisch werk, zoals een lokaal opstellen of een activiteit opstarten.

 

Wat is je ideale profiel?

 • Je hebt een diploma hoger onderwijs, bij voorkeur behaald in een sociaal-culturele of agogische richting.
 • Je bent digitaal sterk. Het is een pluspunt als je ervaring hebt met webinars, online groepsgesprekken, live streaming, video en montage. Als je niet met alles ervaring hebt, dan kun je aantonen dat je iemand bent die vlug nieuwe kennis kan verwerven en ermee aan de slag kan gaan.
 • Je hebt een sterke persoonlijke motivatie om te werken aan uitdagingen in de samenleving. Je kan die goesting aantonen door je eventuele werkervaring, maar je mag je motivatie ook aantonen door persoonlijk engagement in je privé-leven.
 • Je kan zelfstandig werken, maar ook in teamverband.
 • Je hebt inspiratie voor nieuwe initiatieven en je beschikt over het nodige doorzettings-vermogen om je ideeën in de praktijk om te zetten.
 • Je bent een goede communicator. Je koppelt regelmatig terug naar je collega’s en de coördinator.
 • Je bent administratief nauwkeurig en je streeft op alle vlakken van je werk naar kwaliteit.
 • Je kan beschikken over een wagen en een rijbewijs B en je bent bereid je over de volledige regio Oostende-Westhoek te verplaatsen.
 • Het is een extra troef als je bekend bent met de Westhoek of als je uit de Westhoek afkomstig bent.

Wat kunnen wij je bieden?

 • Een motiverende jobinhoud waarbij je zelf actie kan ondernemen rond maatschappelijke uitdagingen. Binnen het kader van ons beleidsplan geniet je veel vrijheid om je werk zelf vorm te geven.
 • Ondersteuning van een hechte ploeg toffe collega’s. Je wordt van nabij begeleid bij je eerste stappen in onze organisatie en als je op een probleem botst, kan je op elk moment terecht bij je collega’s.
 • Een aangename werkomgeving met aandacht voor het evenwicht tussen draagkracht en draaglast.
 • Een voltijdse tewerkstelling van minstens anderhalf jaar op basis van loonschaal B1c van PC329, met perspectief op verdere verlenging. Een 4/5de is ook bespreekbaar.
 • Mogelijkheid tot telewerk
 • Hospitalisatieverzekering

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.