Zorg voor elkaar en hou het hoofd koel.

U bent hier

Home > Nieuws > Zorg voor elkaar en hou het hoofd koel.

Het zijn vreemde tijden.
Zorg dragen voor elkaar en het hoofd koel houden, dat is wat ons de komende weken te doen staat. Maar hoe doe je dat? In tijden waar het belangrijkste devies: ‘Blijf in uw kot!’ is.
We zetten graag enkele intiatieven op een rij: 

Wil je graag helpen, maar weet je niet waar je kan bijspringen?

  • Online worden er verschillende platformen opgericht die hulpvragen koppelen aan vrijwilligers. Deze facebookgroep verzamelt tal van goede initiatieven die op dit moment lopen. Er worden ook lokale subgroepen opgericht, zo is er bijvoorbeeld al een lokale groep voor Oostende.
  • Hier vind je een kaartje om in de bus te steken van buren die misschien hulp kunnen gebruiken. Heb je zelf een hulpvraag? Deze affiche kan je aan je raam hangen. 
  • Ben je handig met stof en draad? Maak mondmaskers voor alle zorgers. Hier vind je het patroon en werkwijze die aangeraden wordt door FDO Volksgezondheid. 

Het zijn onwezenlijke dagen voor iedereen. Daarom is het belangrijk om je hoofd koel te houden. Zelfs wanneer alles afgelast en gesloten wordt, kun je toch nog leuke dingen doen om je zinnen wat te verzetten: 

  • Podcast zijn op dit moment ook fijn luistervoer voor je oren. Iedereen Leest maakte een uitgebreid overzicht van literaire podcast en andere. 
  • Heb je meer nood aan iemand die even in je oor fluistert dat je je ogen moet sluiten en gewoon moet concentreren op je ademhaling. Bij Headspace kan dat. Hier vind je gratis een aantal begeleide meditaties

We hopen dat deze tips je een beetje helpen. 

Zorg goed voor jezelf en zorg goed voor elkaar.
Blijf gezond en blijf veilig. 

Het VormingPlus-team

Registreer je om de brochure gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.